๑۩۞۩๑ BOSNIAN MAGIC ๑۩۞۩๑

WELCOME TO BOSNIAN FORUM DEDICATED MAGIC AND FORTUNE TELLING – REGARDS FOR READERS FROM IRAN, SYRIA, EGYPT, IRAQ, FRANCE, GREECE, PALESTINE, SWEDEN, NORWAY, LIBANON, CHINA, BULGARIA, ROMANIA, INDIA, PAKISTAN, USA, AUSTRALIA, UKRAINE, VENEZUELA...
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Latest topics
February 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
CalendarCalendar
Statistics
We have 502 registered users
The newest registered user is Papićulo

Our users have posted a total of 20034 messages in 1780 subjects
Most active topics
Bošnjačke basme i bajalice
Kako otkriti da li ste žrtva crne magije?
Pitanje o zapisima?
Bogumilstvo i Bošnjaci
Magija & Uvod
Mitologija Bosne i Hercegovine
Ljubavni sihir sa 41 zrno graha
Bosnian mythology
Pohvala od forumaša
Introduction to Lenormand Cards and Lenormand Card reading
Top posting users this week
Donaton
 
Šansel
 
Melina
 
Fata od zlata
 
Riyana
 
Papićulo
 
Artemida
 
Jasminka
 
habanera
 
ferka
 
Keywords
karte ljubavna svijecama pecat sihir falanje dzin ljubavne magic Jinn skidanje ciganske Novac kalendar black venerin crnom tilsumi gatanje Spell dove ljubav Karin spells tilsum talisman

Share | 
 

 Kako nekog vezati i odvezati?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
YildizBroj komentara : 355
Join date : 2013-02-18
Mjesto : Bosna

PostSubject: Kako nekog vezati i odvezati?   Thu Sep 10, 2015 8:31 am

Iako magija čvorova nije nikakva specifičnost rumunjske magije, pošto je ta praksa prisutna i u arapskoj, turskoj, ciganskoj i nekim drugim magijama, zahvaljujući senzacionalizmu pojedinih medija postalo je glavno obilježje rumunjske magije, bar u Srbiji. Međutim, morate imati na umu da vrlo često ono što se piše o nekoj magiji i nema dodirnih tačaka sa stvarnim stanjem. Kada logično rezoniramo da je tako lako magijom dolaziti do ciljeva niko se ne bi bavio ničim osim bacanjem čini kako bi rješio sve svoje životne probleme.Magija je prije svega rad sa prirodnim energijama, čiji smo dio i mi, i za nju kao i za sve drugo treba imati talenat i osjećaj. U svijetu magije vladaju određena pravila koja ne dozvoljavaju da se krše neka od osnovnih načela i upravo zbog toga dobar dio čarolija nikada ne uspije da se realiziraju, pošto njihova namjera nije u skladu sa onim što je dozvoljeno. Red i poredak postoje kako u materijalnom tako i u duhovnom svijetu. Isto tako, u magiji vrijedi pravilo trgovine – da bismo nešto dobili od okultnih sila moramo im uzvratiti nečim drugim. Bez toga nema uspješnog mađijanja.

Prema tvrdnji tamošnjih vračara u praksi rumunjske magije postoji oko pedeset načina kako vezati neku osobu za sebe. Uglavnom su ti načini manje više slični i razlikuju se tek u ponekim izrazima ili dužini. Osnovna misao je da se vezanjem čvora ili zaključavanjem katanca može djelovati na određenu osobu, njene misli i životne navike. U arapskoj magiji se tvrdi da se vezivanjem čvorova, uz obavezno puhanje u njih, na ljudskim srcima može stvoriti tegoba usljed koje čovjek oboljeva, umire, zavoli nekog ili se rastavi od svog partnera. Kada neka Arapkinja želi svoga muža učiniti seksualno nesposobnim kod druge žene ona konopac zamoči u sirće i na njemu veže čvorove uz bajalicu koja obiluje demonskim imenima. Nakon toga zavezan konac stavi u flašu, začepi je i ostavi da pluta u kanti vode. U turskoj magiji čvorovi se često vežu za ljubav, u cilju da se privuče pažnja neke osobe i stimuliraju osjećaji. Najčešće ih se veže sedam jer je to broj magije, ljubavi i sreće. Nakon vezivanja čvorova uz posebnu zakletvu konopac se odnese i ostavi ispod teškog kamena.Za sve druge zaključanKada se neko želi „vezati“ za sebe, uzme se nit konoplje i na njoj se sveže devet čvorova, svaki put govoreći ovu bajalicu dok se veže po čvor:

Neka N(ime) bude vezan

kako ja vežem ovih devet čvorova.

Za sve druge neka bude vezan,

sa katancima zaključan

a samo za mene (reći svoje ime)

neka bude odriješen i otključan!

Tako zavezana nit se mora staviti pod prag preko kojeg treba da pređe osoba koju želite vezati za sebe. Čim ona pređe prag, naravno, bez da vidi šta se dešava, nit se pokupi kako se ne bi desilo da se nekim slučajem ta osoba vrati nazad ili da prag ne pređe neko treći. Čvorovi se zatim prvom prilikom moraju baciti ili niz potok ili u vatru kako bi ispunili i zadnji dio rituala i osigurali vezanost te osobe za sebe.

Ako ne želite dugu vezanost te osobe onda se čvorovi pospreme na sigurno i čuvaju. Kada vam ona iz ovog ili onog razloga dosadi i poželite se udaljite od nje onda se čvorovi razvežu i nit se postavi ponovo pod prag, da dotična osoba pređe preko nje, i tako se oslobodi magijske ovisnosti o vama.

Naravno, morate biti svjesni da ovako proste i jednostavne čini nisu garancija i da će uspjeti ali zato postoje mnoge druge čiji je postupak pravljenja kompliciraniji ali samim time i imaju veći efekat.

Ako se desi da ste žrtva nečiji profesionalnih čini, koje su vas blokirale u nekom životnom segmentu, poslovnom, ljubavnom seksualnom, zdravstvenom, onda svakako morate potražiti pomoć kod nekog ko se bavi eliminacijom crne magije. Ako nekim slučajem ne možete pronaći takvu osobu preporučuje se da pokušate samostalno izvesti obred oslobađanja od magijske vezanosti.

Baje se sa subotu na nedjelju. Odmah nakon ponoći uzeti malo vode sa izvora i uliti je u posudu. U desnoj ruci držati struk bosiljka i jedan bijeli cvijet. U prvom dijelu bajalice prelaziti sa bosiljkom i cvijetom sa lijeva na desno preko površine vode. Zatim uroniti cvijeće u vodu, okrenuti dlanove ruku jedne prema drugom, spojiti prste lijeve i desne ruke, da se stvori „blokada“, uroniti tako spojene ruke u vodu i započeti drugi dio bajanja. Ruke su vam spojene u vodi dok kazujete „oni vežu sa jednom rukom“ i na riječi „ja odvezujem sa dvije“ povlačite svoje ruke iz vode napolje i razdvajate ruke odnosno prste i tako dalje nastavljate sa spajanjem i razdvajanjem ruku do kraja bajanja prateći pravilo da su vam prsti odnosno dlanovi spojeni na riječima „oni vežu sa...“ i da ih izvlačite iz vode i razdvajate na riječi „ ja odvezujem sa..“

Postupak se ponavlja devet puta, odnosno bajalica se ponovi devet puta a onda se sa tom vodom okupate, pazeći da ona zahvati svaki dio vašeg tijela. Na ovaj način možete postići oslobođenje od loših stvari a posebno vezanosti.

Probudila/probudio sam se u nedjeljno jutro,

umila svoje lice i oči,

rukama iz kofe sa vodom sa izvora Jordana.

Na putu sam se srela sa Majkom Prečistom.

Majka Prečista je uzela moje ruke i usta da ja govorim:

N.dušmani te gledaju!

Mnogi te ogovaraju!

Nevolje te vrebaju!

Ko se za tvoj život bori?

Svako ti pravi mađiju,

ko to hoće da ti sve izokrene,

ženidbu da ti zaveže?

N.našla si svoj lijek i odmah ću da te izliječim!

Evo; oni vežu sa jednom rukom ja odvezujem sa dvije,

oni vežu sa dvije ja odvezujem sa tri,

oni vežu sa tri ja odvezujem sa četiri,

oni vežu sa četiri ja odvezujem sa pet,

oni vežu sa pet ja odvezujem sa šest,

oni vežu sa šest ja odvezujem sa sedam,

oni vežu sa sedam ja odvezujem sa osam,

oni vežu sa osam ja odvezujem sa devet,

oni vežu sa devet a ja sam odvezala sa 99.

Sve zavezano i loše neka ide u ponor a ti N.(reći svoje ime) ostade čista i svijetla,

i sav te svijet voli!
Poslani kralj će odvezati


Kad Rumunka poželi da osigura vjernost svog ljubavnika ili muža onda se ona služi provjerenim vračanjem. Ali prije toga ona tri dana provodi čista, bez odnosa, ponavljajući svaki dan Oče naš. Nakon isteka tog kratkog perioda vodi ljubav sa željenim muškarcem pazeći na sve načine da uhvati koliko toliko njegove sperme u koju če zamočiti nit konoplje. Držeći je iza leđa ona na njoj sveže devet čvorova govoreći:

Ono što oči ne vide to i ne vežu,
već vežem svog dragog,
ne vežem uže već njegovu čežnju,
strast i misli prema drugim ženama.
Kako vežem ove čvorove
tako neka ga vežem,
za sve druge je svezan,
samo od mene odvezan!

Uže sa čvorovima se obavezno baci u vatru, kako bi nestao svaki dokaz magije ali i pojačala se sama vradžbina, uz riječi:

Kako vatra zapali ovu nit,
tako neka zapali N srce za mnom!

Kako bi oslobodile muškarca ovih čarki vračare obično sveže novu nit konoplje i odvezuju čvor po čvor ponavljajući:

Gospodin Krist sići će i odvezati sve zavezano,
odvezat će i svog slugu N (govore ime zavezanog).
Poslani kralj će odvezati!

[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
View user profile
bosanski zmajBroj komentara : 102
Join date : 2013-11-17

PostSubject: Re: Kako nekog vezati i odvezati?   Fri Sep 11, 2015 4:50 am

Ovo jeste interesantan tekst ali autor je na početku jako objektivno objasnio šta je magija i kako djeluje.Ovakvo nešto ćete rjetko gdje pročitati a posebno ne u novinama koje kad je u pitanju magija toliko pretjeruju da se izgube u tome.To je naročito popularno u Srbiji kad se piše o toj rumunskoj ili kako oni vele vlaškoj magiji.Na sve načine pretjeruju kad pišu o njoj a posebno je smješno kad napišu "najača magija na svetu" hahaha kao oni su isprobali sve druge pa znaju koja je kakva.Ali po tome se odmah vidi da se namjerno forsira taj senzacionalizam i laž kako bi se ljudi varali i uzimao im se novac.
Back to top Go down
View user profile
SorayaBroj komentara : 585
Join date : 2013-02-18
Age : 23
Mjesto : Fight for your life!

PostSubject: Re: Kako nekog vezati i odvezati?   Thu Sep 17, 2015 7:02 am

Čitala sam da su ta vezivanja karmički kažnjiva i vjerovatno ima nečega u tome zato se treba kloniti takvi čarki.
A Srbija je po pitanju dizanja galame i tog seoskog kokodakanja specifična oni u svemu vide magiju i proklestvo a svoju lijenost i nesposobnost opravdavaju time da im je neko uvračao?! Ma kako da nije hahaha
Back to top Go down
View user profile
MostaracBroj komentara : 335
Join date : 2013-02-17
Age : 26

PostSubject: Re: Kako nekog vezati i odvezati?   Mon Feb 22, 2016 8:41 am

Kada se ovi magični recepti čitaju sve tako djeluje jednostavno i lako ili bolje rečeno bilo ko može prakticirati magiju ne trebaju nikakve inicijacije znanja ili spiritualna nadarenost tako da je odmah jasno da od svega toga ništa.
To bi bilo kao kad ljudi glume liječnike pa tako mućkaju neke recepte i opet na kraju završe kod doktora.
Back to top Go down
View user profile
teherankaBroj komentara : 54
Join date : 2015-07-25

PostSubject: Re: Kako nekog vezati i odvezati?   Tue Feb 23, 2016 3:47 pm

Kako sam jedno vrijeme živjela u Njemačkoj imala sam prilike upoznati nekoliko Rumunki ,,jedna od njih je i gatala u karte i kako sam shvatila bavila se magijom.
Pričala je za te ljubavne sihire vezivanja ali rekla je da nisu jaki i da se lako mogu skinuti.Te koji se rade sa spermom i vezivanjem čvorova.Isto je rekla da su najače magije koje se rade sa mrtvacem valjda sa kosom noktima i odjećom u kojoj je mrtvac.
Meni je sve to strašno i za pomisliti da neko može skrnaviti tijelo mejita ali ima svakavih ljudi spremni na svake opačine.
Back to top Go down
View user profile
MostaracBroj komentara : 335
Join date : 2013-02-17
Age : 26

PostSubject: Re: Kako nekog vezati i odvezati?   Sun Mar 27, 2016 8:21 pm

Čuo sam ti priča o čaranju sa mejitima ali meni sve to spada u domenu horor filma i djeluje baš morbidno Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Kako nekog vezati i odvezati?   

Back to top Go down
 
Kako nekog vezati i odvezati?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Taktika i tehnika ili: Kako napraviti dobar napad...?
» Slot cars...
» NFL KLAĐENJE-Saveti, Tipovi, Pitanja
» Američki fudbal za svakoga i sve-Taktika za početnike

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
๑۩۞۩๑ BOSNIAN MAGIC ๑۩۞۩๑ :: ۞ WHITE MAGIC vs BLACK MAGIC ۞-
Jump to: