WELCOME TO BOSNIAN FORUM DEDICATED MAGIC AND FORTUNE TELLING – REGARDS FOR READERS FROM IRAN, SYRIA, EGYPT, IRAQ, FRANCE, GREECE, PALESTINE, SWEDEN, NORWAY, LIBANON, CHINA, BULGARIA, ROMANIA, INDIA, PAKISTAN, USA, AUSTRALIA, UKRAINE, VENEZUELA...
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
July 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar
Statistics
We have 614 registered users
The newest registered user is Ying yang2

Our users have posted a total of 23058 messages in 2180 subjects
Most active topics
Bošnjačke basme i bajalice
Pitanje o zapisima?
Bogumilstvo i Bošnjaci
Mitologija Bosne i Hercegovine
Magija & Uvod
Pohvala od forumaša
Bosanska Magična Biljka: ŠTA GOD JE DUŠMAN DONIO, SEDEFIL MU NAZAD ODNIO
Bosnian mythology
Tilsum (zapisi) "hodže" šarlatana
Pitanje o zapisima
Top posting users this week
Sibila
 
Lia
 
Šansel
 
Lotta
 
Lorena
 
ferka
 
Zoya
 
Mina
 
Donaton
 
Amira
 
Keywords
Seal magija cini sihirbaz tilsum sunca drvo ljubavni Hodza kontakt Tarot arabic bacanje razdvojiti Ljubavna magic hours poludi Grah zapis kalendar nevjera novac sihir daljinu astrological

Share | 
 

 Mitra kojeg je zamjenio Isus, Saturnalije koje je zamjenio Božić

Go down 
AuthorMessage
petros

avatar

Broj komentara : 123
Join date : 2014-02-03

PostSubject: Mitra kojeg je zamjenio Isus, Saturnalije koje je zamjenio Božić   Wed Feb 01, 2017 9:46 am

Perzijskog boga Mitru rodila je boginja-djevica 25.decembra kao sveto dijete i stavila ga u jasle. On je bio putujući učitelj koji je činio čuda. " Jahao je na čelu trijumfalne povorke na magarcu". Bio je sveti kralj koji je ubijen i "pojeden" u evharijstijskom ritualu plodnosti i pročišćenja. Uskrnuo je 25.marta. Bio je bog vina i pretvarao je vodu u vino. Zvali su ga " Kraljem svih kraljeva" i "Bogom svih bogova". Smatran je "jedinim sinom", "spasiocem", "nosiocem grijeha", "pomazanikom" i "alfa i omegom". Poistovjećivan je sa ovnom ili jagnjetom. Njegovo žrtveno ime "Dendrit" ili "Mladić sa drveta" nagovještava da je bio obješen ili razapet na križ.

Dionis, grčki "Isus" i pandan Bahusu, rimskom Isusu, mnogo prije nego što je Isusova verzija iste priče bila napisana ili plagirana. Ono što je kasnije postalo 25.decembar bio je rođendan ovi pre-Isusovih božanstava - Spasitelja, jer on odgovara periodu paganskog festivala obilježavanja kratkodnevnice čiji je "kršćanski" Božić samo logičan nastavak. Okićena jelka, razmjena poklona, sveti i ostali simboli "kršćanskog" Božića potiču daleko prije nego li je nastalo kršćanstvo. Božić je samo moderna verzija Saturnalije, rimskog festivala obilježavanja kratkodnevnice, posvećenog vrhovnom bogu Rima - Saturnu.

Rim je nazivan "Grad Saturna" i praktično sve religije obožavaju Saturn pod bezbroj drugačijih imena i kodova za gnostičkog Tvorca. Suštinski, većina je utemeljena na Saturnizmu (satanizmu), posebno veće od njih.

Mitra ili Mitras bio je perzijski i rimski pra-Isus koji je rekao da je rođen našeg 25.decembra i bio je poznat kao "Loza", "Dobri pastir", "Iskupitelj", "Spasitelj", i "Mesija". Činio je čuda i imao 12 učenika ili sljedbenika. Bio je lav, janje, "put, istina i svjetlost" i bio je obožavan tokom proljetnje ravnodnevnice (kršćanski Uskrs) kada je Mitra, po predanju, uskrsnuo nakon što je tri dana ležao mrtav. Dan Mitre ili Božiji dan bila je nedjelja, a Mitrini rituali uključivali su krštenje, pričest i tajni obrok uključujući kruh, vodu i vino. Slika Mitre u rimskim katakombama prikazuje ga kao dijete koje sjedi u majčinom krilu dok mu perzijski svećenici Magi prinose darove.

Lik majke Marije, kao i priča o djevici i rođenju su tipični za božanstva koja su umirala i uskrsavala davno prije nego se pojavio Isus. Figurine reptilske majke sa djetetom pronađene su u grobovima ubaidske kulture (6500 do 3800 p.n.e.) u onome što će kasnije postati Sumer i Babilon, današnji Irak, a čitav niz "majki Marija" pojavio se u mnogim kulturama. Kršćanska majka Marija je samo još jedna verzija priče koja se stalno ponavlja. Majke djevice uključuju i egipatsku Izidu i babilonsku Semiramis ili Ištar. Semiramis je boginja za koju se tvrdi da je došla sa Mjeseca i sletjela u rijeku Eufrat u svom "mjesečevom jajetu".

Mnogobrojna božanstva slična Isusu prije Isusa i mnoge djevice-majke prije Marije mogu se objasniti putovanjima loza Arhonta i naroda kojima su vladali posebno na Bliskom istoku i području Azije. Religija je na mnogo načina ona krajnja prevara koja zakiva vrata uma za Neograničenu svijest dok istovremeno manipuliše sljedbenicima da obožavaju "Boga" koji je ona snaga koja ih porobljava. Religija je arhtonski plan sa mnogo lica, aspekata i pojavnih oblika, ali je jedinstven program koji koristi različita imena i pravila i pomalo različita uvjerenja, pravila i kanone kako se religijski virus širi po cijelom svijetu. Religijsko fantomsko "Ja" je među onim koji su najviše isprogramirani.
Back to top Go down
View user profile
petros

avatar

Broj komentara : 123
Join date : 2014-02-03

PostSubject: Re: Mitra kojeg je zamjenio Isus, Saturnalije koje je zamjenio Božić   Wed Feb 01, 2017 3:05 pm

Iako korijeni religije datiraju mnogo prije perioda od kojeg mi računamo vrijeme treba istaknuti kako su Babilonci obožavali trojstvo božanstava: Nimruda - boga Oca, kraljicu Semiramis ili Ištar -djevicu majku i Tamuza, ili Ninisa, sina.

Mitovi kažu da je Nimrod nakon smrti postao bog Sunca Baal sa kojim je zatrudnila Ištar pomoću zraka Sunca. Iz ovog sjedinjavanja nastao je Tamuz koga je rodila djevica. Vjerovalo se da je Tamuz reinkarnacija Nimroda tako da su "Otac i Sin bili jedno". Babilonska vjerovanja prenešena su na kraju sve do Rima zahvaljujući vladarskim lozama i njihovim narodima, a babilonsko Trojstvo je postalo kršćansko Trojstvo boga Oca (Nimroda), Isusa (Tamuza) i Svetog duha, kojeg simboliše golubica.

To je slučajno i simbol Babilona za boginju Semaramis/Ištar a babilonski atributi i imena za ovu božicu pripisani su tokom novonastalog kršćanstva majci Mariji - djevici Mariji, Nebeskoj kraljici, itd. Uskrs potječe iz Babilona zajedno sa uskršnjim jajetom ("mjesečevim jajetom" boginje Ištar), uskršnjim zecom (koji se dovodi u vezu sa Tamuzom) i vrućim lepinjicama sa križem koje se peku za Veliki petak. Uskrs i Božić pripadaju recikliranom paganizmu, kao i praktično svi religijski festivali i simboli, uključujući križ. Babilonci nisu stavljali križeve na svoje lepinjice bez razloga. "Kršćanska"mitra potiče od kape koju su nosili babilonski svećenici koji su obožavali "riblje bogove" pod nazivima kao što su Adapa, Dagon ili Ea. Sjetite se da je ona o braći Anunaki, Enki ili Ea, bila povezana sa vodom i Zulu imenom za braću Vovane i Mpanku - "vodena braća" Čitaurija za koje se smatralo da su donijela Mjesec. A kako kršćani sa svojim svećenicima simbolišu Isusa? Kao ribu.
Back to top Go down
View user profile
petros

avatar

Broj komentara : 123
Join date : 2014-02-03

PostSubject: Re: Mitra kojeg je zamjenio Isus, Saturnalije koje je zamjenio Božić   Wed Feb 01, 2017 3:27 pm

Rimski car Konstantin (272-337.n.e) zvanično je osnovao današnje kršćanstvo na crkvenom saboru u Nikeji 325.godine nove ere. Konstantin nije imao problema sa promjenom vjere, s obzirom da nije ništa morao da promjeni osim njenog naziva. On je obožavao Sol Invictus, "Nepokoreno Sunce", baš kao što su Babilonci obožavali boga Sunca Nimruda/Tamuza od kojeg je nastao Bog Otac/Isus.

A evo ključnog pitanja koje objašnjava puno toga: Oni su bili bogovi Sunca, ali kog Sunca? Rimsko vrhovno božanstvo nije bilo Sunce kakvo danas poznajemo, već Crno Sunce/Tamno Sunce -Saturn.
Kako je sve jasnije kada shvatimo da drevni bogovi Sunca nisu ništa drugo do bogovi Sunca Saturna.

Među njima su Atum/Ra (Egipat), Utu (Sumer) i Šamaš/Ninib (Babilon). Vikinška mitologija ima isto značenje. Stari Grci su Saturn nazivali "Helios", a Rimljani su ga zvali Sol Invictus - otud Sol Invictus cara Konstantina. Helios se prevodi kao Sunce u smislu onog koje nam danas sija, ali to nije to Sunce. Helios je Saturn, a mi imamo Mitru, mit o Isusu, koji se dovodi u vezu sa Heliosom i naziva se Sol Invictus ili Nepokoreno Sunce.

Nekada su postojala dva Sunca s tim što je Saturn bio dominantniji na nebu koje se vidjelo sa Zemlje i kao takav je bio predmet obožavanja. Heliopolis ili "Grad Sunca" u Egiptu je posvećen Saturnu i originalni obelisk napravljen za Heliopolis do danas stoji u Vatikanu, na centru Trga svetog Petra u Rimu. Zašto? Rimokatolička crkva (i svi oblici kršćanstva proistekli iz ove crkve) predstavljaju nastavak babilonske i rimske religije - obožavanja Saturna. Car Gaj Kaligula naredio je da se obelisk iz Heliopolisa preseli u Rim 37.godine nove ere pošto su Rimljani otvoreno obožavali Saturn tokom "božićnog" festivala Saturnalija. Rim je još uvijek "Grad Saturna" (Grad Sunca) koji ima više obeliska od Egipta, a nekoliko njih potječe iz Heliopolisa.

Originalni egipatski obelisci se nalaze i u Londonu, Parizu i New Yorku, a washingtonski spomenik ima istu simboliku. Obelisci dijelom simbolizuju penis (familijarne loze), a prijevod uključuje "Baalovo koplje" ili "Baalov reproduktivni organ". Baal je drugo ime za Nimruda (Saturn/Bog Otac). Obeliske obilato koriste tajna drustva, poput Masona, iako većina njihovih članova zna o čemu se radi.
Back to top Go down
View user profile
Ledri

avatar

Broj komentara : 81
Join date : 2014-02-04

PostSubject: Re: Mitra kojeg je zamjenio Isus, Saturnalije koje je zamjenio Božić   Thu Feb 02, 2017 9:24 am

Ovdje nije spomenut i mit o egipatskom bogu Horusu kojeg je rodila boginja-djevica Izida a kojeg su kasnije njegovi neprijatelji ubili i tijelo mu raskomadali i pobacali po cijelom Egiptu. Izida je plačuči tražila njegove dijelove tijela,sve ih skupila i uskrsnula Horusa.
Mitra se možda uzima u kontekst zato što se svi dijelovi mita o njemu poklapaju sa mitom o Isusu ali treba reći da mitološka ideja o uskrsnuću ima i druge korjene kao i rađanje od boginje djevice.
Nameće se pitanje da li je Isus ikako i postojao? Ili ako jeste onda to sigurno nije onaj čovjek kako ga opisuje Biblija. Postoji teza da su Isusa izmislili Rimljani kako bi smirili ratoborne Židove.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Mitra kojeg je zamjenio Isus, Saturnalije koje je zamjenio Božić   

Back to top Go down
 
Mitra kojeg je zamjenio Isus, Saturnalije koje je zamjenio Božić
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
๑۩۞۩๑ BOSNIAN MAGIC ๑۩۞۩๑ :: ۞ MISTERIJE SVIJETA - MYSTERY OF WORLD ۞-
Jump to: