WELCOME TO BOSNIAN FORUM DEDICATED MAGIC AND FORTUNE TELLING – REGARDS FOR READERS FROM IRAN, SYRIA, EGYPT, IRAQ, FRANCE, GREECE, PALESTINE, SWEDEN, NORWAY, LIBANON, CHINA, BULGARIA, ROMANIA, INDIA, PAKISTAN, USA, AUSTRALIA, UKRAINE, VENEZUELA...
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Prsten mrtvaca
Today at 3:48 am by Delphi

» Za admina poruka
Yesterday at 7:29 pm by Tamsin

» Erdogan: Kerbela podsjeća da su muslimanima potrebni ljubav i saradnja, a ne neprijateljstvo
Yesterday at 9:44 am by Donaton

» Sihirli tilsum za otkrivanje skrivenog ili zakopanog blaga
Fri Sep 21, 2018 7:04 pm by Roki

» Magija vještičijeg praznika Mabona
Tue Sep 18, 2018 2:16 pm by Ajlin

» Bosanska narodna medicina (drugi dio)
Tue Sep 18, 2018 12:03 pm by Donaton

» Narodna ljubavna magija
Mon Sep 17, 2018 2:02 pm by Celia

» Film 'Ne ostavljaj me' bh. kandidat za Oscara
Sun Sep 16, 2018 10:50 am by Donaton

» Dova za svaku želju
Sat Sep 15, 2018 6:12 pm by Donaton

September 2018
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
CalendarCalendar
Statistics
We have 623 registered users
The newest registered user is Liverpool

Our users have posted a total of 23358 messages in 2237 subjects
Most active topics
Bošnjačke basme i bajalice
Pitanje o zapisima?
Bogumilstvo i Bošnjaci
Mitologija Bosne i Hercegovine
Magija & Uvod
Pohvala od forumaša
Ljubavni sihir sa 41 zrno graha
Bosanska Magična Biljka: ŠTA GOD JE DUŠMAN DONIO, SEDEFIL MU NAZAD ODNIO
Bosnian mythology
Tilsum (zapisi) "hodže" šarlatana
Top posting users this week
Donaton
 
Jasminka
 
Amira
 
Ajlin
 
Šansel
 
Milicent
 
Roki
 
Vidasus
 
Suza od prasine
 
Minea
 
Keywords
daljinu ljubavni kalendar nevjera astrological tilsum Grah cini Ljubavna Seal magija Hodza bacanje arabic magic hours zapis sunca sihirbaz sihiri Tarot razdvojiti poludi novac drvo sihir

Share | 
 

 Srodne duše i karmički odnosi

Go down 
AuthorMessage
Tamsin

avatar

Broj komentara : 40
Join date : 2016-06-29

PostSubject: Srodne duše i karmički odnosi   Wed Sep 20, 2017 7:19 am

Svaki odnos je karmički. Gotovo da i nećete pogledati osobu  koja nije s vama karmički povezana. Niti ćete se uopšte naći u mogućnosti da sa njom uđete u neki ozbiljniji odnos. A „sudbinskih“ odnosa, dakle, onih „nepromjenjivo karmičkih“ koji se moraju dogoditi bez obzira na sve, ima tako malo, ako ih uopšte ima, da je o tome besmisleno razmišljati – tvrdi Adrian P.Kezele, osnivač Duhovne akademije u Čakovcu i autor brojnih knjiga s područja duhovnosti. Vjerovatno je to jedan od razloga zašto se većina autora knjiga i radionica o karmičkim odnosima manje bave temom sudbinskih odnosa, a često govore i pišu o srodnim dušama i blizanačkim parovima ili dušama parovima.


SRODNE DUŠE

Srodna duša je ona s kojom smo se susretali u brojnim inkarnacijama i s njom dijelimo mnoga  iskustva i iskušenja te koja dolazi iz iste duhovne grupe. Svaka duša pripada određenoj duhovnoj grupi, koja predstavlja skupinu duša koje vibriraju  na istoj frekvenciji i imaju specifičnu misiju koju trebaju ostvariti na Zemlji. Svaka duša prije nego što se utjelovi, obično bira svoju skupinu duša s kojom će se susretati na Zemlji kako bi ta grupa duša podržala njezin rast. Ne sretnu se sve duše iz iste duhovne grupe na Zemlji, ali unatoč tome sve rade na istom cilju. Članovi iz iste duhovne skupine dolaze u vaš život kako bi vam pomogli da napravite potrebnu promjenu u životu, odnosno da proširite um.
Dolaze da bi vas podsjetile na svrhu i poslanje vašega „putovanja“ na Zemlji. Neki ljudi članove svoje duhovne skupine prepoznaju kao srodne duše jer između njih postoji snažna „kemija“. Srodne duše nam nisu samo partneri, nego i članovi familije, učitelji, prijatelji, neprijatelji i poznanici. Nema pravila kako će srodne duše ući u vaš život, ali možete ih prepoznati pomoću ovih deset znakova:

1.Mogu imati sličnu životnu priču kao što je vaša i tako vam pomoći da bolje shvatite vlastitu situaciju.
2.Pomažu vam da bolje razumijete sami sebe što vam pomaže da rastete i razvijate se.
3. Pomažu da svoje slabosti pretvorite u prednosti.
4.Pomaže da uravnotežite energiju unutar sebe i promotrite život iz različitih perspektiva.
5.Uče vas strpljenju, razumijevanju i suosjećanju.
6.Mogu naglasiti potrebu da iscijelite ili otpustite određene događaje ili emocije.
7.Često se događa da radite s njima kako biste zajedno iznjedrili neke ideje i realizirali ih.
8.Dolaze kao podrška u trenutku kada trebate oslonac.
9.Pomažu unaprijediti vašu dušu i putovanje duše.
10.Sjedinjujete se u djelovanju kako biste doprinijeli višim globalnim ciljevima.
Srodne duše se često zajedno reinkarniraju kako bi jedna drugoj mogle pomagati, ali ponekad i odmagati, ali u tom slučaju im je takvo iskustvo nužno za daljnji razvoj. Srodne duše čim se vide, odmah se prepoznaju i osjećaju veliku bliskost, međusobnu ljubav i povjerenje. Imaju slične stavove, vjerovanja i doživljaj svijeta. Srodne duše su uglavnom one osobe s kojima se razumijemo i volimo provoditi vrijeme. Kada su srodne duše u pitanju, uobičajene su tri zablude:

1.PRVA ZABLUDA je da je srodna duša jednaka nama u svakom pogledu, ali to je netačno. Iako nam je vrlo bliska i s njom osjećamo duboku povezanost, osim brojnih sličnosti, postoje i brojne razlike koje nas povezuju jer kada tih razlika ne bi bilo, ne bi bilo ni međusobnog poticanja na napredovanje. Osjećaj povezanosti i poštovanja dolazi zbog iskustva iz prethodnih života i zato se bliskost javlja vrlo brzo, nekada i trenutno. Taj se osjećaj ne javlja zato što imamo isti karakter, nego puno zajedničkih iskustava iz prošlih života.

2.DRUGA ZABLUDA je da kada sretnemo srodnu dušu do kraja života ostajemo zajedno. Šta također nije tačno. Srodne duše se mogu sresti i samo nakratko, ali taj susret može biti dovoljan da značajno utiče na tok života druge osobe. Događa se i da srodne duše provedu ovaj zemaljski život zajedno, ali to nije pravilo.

3.TREĆA ZABLUDA je da postoji samo jedna srodna duša, ali to nije istina jer postoje grupe duša (duhovni grozd/familija) i kad susretnemo dušu iz svoje duhovne grupe, to nam je uvijek srodna duša. U jednom životu tako obično srećemo više srodnih duša koji nam mogu biti partneri, djeca, roditelji, prijatelji, komšije. U životu svakog pojedinca postoji barem jedna srodna duša, a često i njih više.
Back to top Go down
View user profile
Tamsin

avatar

Broj komentara : 40
Join date : 2016-06-29

PostSubject: Re: Srodne duše i karmički odnosi   Wed Sep 20, 2017 7:21 am

BLIZANAČKI ODNOS


Blizanačke duše ili duše parovi dijele isti energetski identitet, iako egzistiraju kao zasebne individue. Kad se blizanačke duše sretnu nakon što su bile razdvojene, dobijaju neizmjeran osjećaj sreće i zadovoljstva jer konačno imaju priliku utažiti nesvjesnu čežnju koja ih je mučila dok su bili razdvojeni. Susret je snažan i intenzivan i osobe su nakon njega zauvijek promjenjene. Do ekstaze dolazi zato što su blizanačke duše jedna duša, ali imaju različite individualnosti koje su se stvorile tokom njihovih odvojenih egzistencija. Kad na Zemlji sretnete blizanačku dušu, srest ćete je utjelovljenu u drugom ljudskom biću koje ima vlastita životna iskustva, ali je osjećaj kao da ste sreli samoga sebe.

Susret sa blizanačkom dušom je duboko transformirajuće iskustvo jer svaka od dvije individue prolazi kroz proces suočavanja s nerazriješenim konfliktima unutar sebe. U dosta slučajeva duše parovi se sretnu rano u životu te se razdvoje jer je razdvajanje jedini način da se obje individue razviju, a taj kontakt je dovoljan da započne duboka samostalna transformacija. One se ponovo ujedinjuju kad budu dovoljno sigurne i snažne. U drugim pak slučajevima blizanačke duše ostaju u bliskom kontaktu kroz cijeli život, ali opet svaka prolazi svoje individualne preobrazbe i čišćenja. Jedan od razloga susreta blizanačkih duša na Zemlji je da iskuse taj fantastični osjećaj jedinstva i stapanja s drugom dušom, ali prije konačnog sjedinjenja svaka od dvije polovice mora naučiti kako da budu samostalne i cjelovite kako ne bi ovisile o drugoj polovini. Ako pojedinac ovisi o drugome, čak i sa svojim blizanačkim parom nikad neće naći mir i ravnotežu dok je na Zemlji. Susret sa blizanačkom dušom je kao povratak kući, a osjećaj kao da se znate oduvijek. Ako je blizanačka duša i vaš partner, stupanje u intimni odnos biće najprirodnija stvar na svijetu. Seksualni kontakt između blizanačkih duša je vrlo primitivan i sirov, a istovremeno i duhovan. U seksualnom činu blizanačkih duša nestaje individualnosti i tad se stapaju u jedno. Mogu ostati u tom osjećaju jedinstva sve dok su fizički spojeni a kad to prestane, ponovo počinju egzistirati individue i može se javiti osjećaj bola zbog razdvajanja.
Back to top Go down
View user profile
Tamsin

avatar

Broj komentara : 40
Join date : 2016-06-29

PostSubject: Re: Srodne duše i karmički odnosi   Wed Sep 20, 2017 7:23 am

KONFLIKTI IZMEĐU BLIZANAČKIH DUŠA


Postoji razlika između muške i ženske polovice iste duše, a svaki pojedinac u sebi sadrži i muški i ženski dio. Na energetskom nivou ženska strana je ona koja se „prepušta – predaje“ muškoj polovini u seksualnom činu, dok je muška energija vodstva „dominacije“. Mnoge ženske polovine blizanačkog para lako mogu priznati sebi da su srele i povezale s muškom polovinom sebe samih. Dok muški partneri, uglavnom zbog kulturoloških okolnosti u kojima su odrasli, teže priznaju da su otkrili svoju žensku polovinu. Česta reakcija kod muškaraca kod upoznavanja vlastite ženske polovine je emocionalno povlačenje, što žene može navesti na pomisao da je njezina muška polovina uopšte nije niti prepoznala. Složenost veze blizanačkih odnosa na Zemlji često dovodi do njihovog razdvajanja jer nisu spremne da budu zajedno na ljudskom nivou. Ta razdvojenost je kao i sastanak često „isplaniran“ prije inkarnacije jer je i susret, a ponekad i rastanak, nužan za rast svake pojedine duše. Rastanak na Zemlji sa svojim blizanačkim parom uglavnom uzrokuje puno bola, frustracija i bijesa. Nekad je razdvojenost toliko teška pa se ljudi razbole jer osjećaju kako im nedostaje dio njih. Tokom razdvojenosti svaka od blizanačkih duša mora osvijestiti svoje JA kako bi stekla mir. Međutim, mnogi se teško nose sa razdvojenošću i uporno tragaju za svojom izgubljenom polovicom tako što je pokušavaju pronaći u drugim osobama. Ovo traganje zna biti bolno jer prije ili kasnije osoba dođe do spoznaje da se sa svojom drugom polovinom može spojiti samo kad dosegne najdublje mjesto u samome sebi. Oni koji su iskusili susret sa svojom blizanačkom dušom kasnije se u društvu drugih osoba osjećaju pomalo nelagodno jer su iskusili što znači potpuna bliskost i razumijevanje. Stoga osoba kako bi ublažila bol i patnju obično kreće na duhovni put i istraživanje vlastitih emocija i tu se krug na neki način zatvara jer se svrha samoostvarenja počinje ispunjavati. Sve je to dio putovanja koje je počelo s osjećajem jednine sa blizanačkom dušom, potom osjećajem gubitka samoga sebe nakon gubitka blizanačke duše te ponovnim vraćanjem samom sebi. Taj proces je nužan jer se u blizanačkoj duši reflektira naša cjelina (dobro i zlo, muško i žensko), i osoba koja nije dobro upoznala sebe nema snage za refleksiju vlastitosti u drugoj osobi tojest blizanačkoj duši. Nužno se dakle suočiti sa samim sobom jer je nemoguće ponovno doći do svog blizanca dok nismo potpuni.


ŠTA ZNAČI SUOČITI SE SA SAMIM SOBOM?

Mnogi, a pogotovo ženske polovine zbog intenzivnijeg emotivnog ustrojstva toliko žude za drugom polovinom da pokušavaju na sve načine doći do svoje druge polovice i misle da će ih jedino to ispuniti. To je ujedno i razlog kontrole u partnerskim odnosima, a kao što je poznato to uglavnom vodi u propast. Osoba koja očajnički želi svoju drugu polovinu nije u ravnoteži sa samim sobom i to je znak da je nije briga za samu sebe. Ovo se uglavnom odnosi na žene, dok mnogi muškarci ignoriraju svoje osjećaje. Ali za suočavanje sa samim sobom moraju se suočiti sa vlastitim osjećajima i otkriti vlastitu emotivnu ranjivost. Kao što smo već rekli to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se blizanačke duše privremeno razdvajaju. Međutim neke blizanačke duše se ne razdvajaju, ostaju u kontaktu, duboko povezane i to može biti još teže jer se stalno suočavaju s vlastitim JA u drugoj osobi, što može rezultirati zbunjenošću i pitanja „PA KO SAM ZAPRAVO JA?“. Lakše se suočiti sa sobom kad su blizanački parovi razdvojeni.

Nekad se blizanačke duše sretnu na Zemlji dok je njihova polovica u vezi ili braku s drugom osobom i unatoč tome stupe u duhovnu i fizičku vezu. Takvi susreti potom dovedu blizanačke duše do toga da ozbiljno preispitaju odnos u kojem su bile do tada. Shvate da su u tom odnosu, kad ga usporede sa osjećajem koji su dobile kad su srele svog blizanca, „bile same“ te najčešće dolazi do prekida postojeće veze ili braka. Prekid odnosa s postojećim partnerom i život u samoći im je bolja opcija, ako nije moguće nastaviti sa blizanačkom dušom, jer shvate da je jedini put do blizanačke duše kroz izgradnju vlastitosti. Osoba mora proći kroz sve emocije (i ljutnju i patnju) kako bi postala potpuno živa duša u svom fizičkom tijelu.


HOMOSEKSUALNOST I BLIZANAČKE DUŠE

Događa se da je inkarnirana blizanačka duša istog spola. Sve veze blizanačkih duša događaju se između muških i ženskih energija iste duše, što znači da nije bitno jesmo li homo ili heteroseksualni. Ako sretnete svoju blizanačku dušu jedna će biti ženska polovina, a druga muška bez obzira na spol koji ima svako od vas i proći će kroz iste procese koji su ovdje opisani. Na energetskom nivou kad se blizanačke duše sretnu, one će biti privučene jedna drugoj bez obzira na spol u kojem su rođene.

ŠTA SE TREBA ČINITI DA DOĐE DO SJEDINJENJA SA BLIZANAČKOM DUŠOM

-Ko se želi ujediniti sa svojom blizanačkom dušom, mora postati potpuno svjestan sebe.
-Treba aktivno živjeti svoj život.
-Ako se u bilo kojoj situaciji osjetite nesretno, potrebno je napraviti promjenu u životu. Treba biti svjestan da možemo mjenjati samo sebe, a ne druge.
-Mnogi muškarci i žene žude za tim da budu spašeni, ali niko izvana nas ne može spasiti.
-Kada se ponovo ujedinite sa svojim blizancem bitno je da shvaćate da je on/ona čovjek i da su i dalje mogući konflikti na ljudskom nivou.
Back to top Go down
View user profile
Ariana

avatar

Broj komentara : 149
Join date : 2016-04-08

PostSubject: Re: Srodne duše i karmički odnosi   Wed Sep 20, 2017 8:03 am

Predivan i predobar text. Dva puta pročitala Smile
Tnx korkut Smile
Back to top Go down
View user profile
Šansel

avatar

Broj komentara : 2437
Join date : 2013-02-19
Mjesto : Sex is one of the nine reasons for reincarnation. The other eight are unimportant! - Henry Miller

PostSubject: Re: Srodne duše i karmički odnosi   Wed Sep 20, 2017 8:20 am

Vjerujem u blizanačke duše, to postoji Smile sve sam to doživjela i zato ovo sve što piše je apsolutno točno!
Back to top Go down
View user profile
Melina

avatar

Broj komentara : 135
Join date : 2016-05-16
Mjesto : My soul is from elsewhere - I'm sure of that!

PostSubject: Re: Srodne duše i karmički odnosi   Thu Sep 21, 2017 8:23 am

Pa ona filozofija koju zastupa religija kako se rodiš i umreš a onda te bace u dženet ili džehenem nema nikakvog smisla ni logike već puko zastrašivanje ljudi u svrhu ispiranja mozga.
Realno je da postoji nešto puno veće i dublje od toga i ovaj post tako fino govori o tome i našim dušama i svrhi postojanja Smile flower
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Srodne duše i karmički odnosi   

Back to top Go down
 
Srodne duše i karmički odnosi
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
๑۩۞۩๑ BOSNIAN MAGIC ๑۩۞۩๑ :: KUTAK ZA ZDRAVLJE-
Jump to: